Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op veelgestelde vragen over zonnepanelen, je bestelling, offerte en meer, vind je op deze pagina.

Bestelling & planning

Hoe snel zullen jullie de installatie uitvoeren?

Wij streven ernaar om alle projecten uit te voeren binnen de maand na bestelling. In sommige gevallen, vooral wanneer er specifieke materialen of diensten op maat nodig zijn, kan dit langer zijn.

Binnen de week na ondertekening van uw offerte zullen wij u ofwel via e-mail ofwel via telefoon een voorstel tot installatiedatum geven. U kan deze datum steeds wijzigen bij overmacht.

Kan ik mijn bestelling nog aanpassen?

Afhankelijk van de gevraagde aanpassing & fase waarin uw project zich bevind, kunnen wij aanpassingen uitvoeren.

Voor aanpassingen vragen wij u om contact op te nemen met uw persoonlijke energie-adviseur.

Opgelet: Indien u producten wenst te wijzigen, kan er zich een verplaatsing van installatiedatum voordoen.

Ik heb een bestelling geplaatst bij mijn energie-adviseur maar kreeg nog geen bevestiging.

Allereerst, welkom bij SunToday!

Wanneer u uw offerte getekend heeft, zal de energie-adviseur het project inplannen, samen met onze werkplanners & administratie. Wij kiezen ervoor om de energie-adviseur als verantwoordelijke voor uw dossier te behouden, hierdoor behoud u steeds dezelfde contactpersoon voor uw specifieke installatie.

Opgelet: Het kan tot een week in beslag nemen alvorens u de bevestiging, inclusief installatiedatum zal ontvangen. Dit ofwel via e-mail ofwel via telefoon.

Offerte

Hoe kan ik een offerte accepteren?

Allereerst, welkom bij SunToday! U kan uw offerte ondertekenen en doorsturen naar uw persoonlijke energie-adviseur. Alternatief kan u deze ook online tekenen via de link in de offerte e-mail. Heeft u hierover meer vragen? Contacteer uw persoonlijke energie-adviseur.

Hoelang is een offerte geldig?

Bij SunToday is een offerte altijd 30 dagen geldig. Indien u na deze datum toch nog wenst in te tekenen, kan u steeds contact opnemen met uw persoonlijk energie-adviseur om de offerte te herbekijken.

Ik kreeg een offerte, maar wens een aanpassing.

Neem contact op met uw persoonlijke energie-adviseur. Hij/Zij is de persoon die uw dossier door en door kent en zal dus in samenwerking een offerte aanpassen wanneer nodig & volgens uw wensen.

De contactgegevens van uw persoonlijke energie-adviseur kan u vinden in uw offerte.

Is een plaatsbezoek nodig om een offerte op te maken?

Bij SunToday prefereren wij een persoonlijke aanpak. Daarom werken wij met, intern opgeleide, energie-adviseurs. Wanneer u een offerte aanvraagt zullen wij u steeds contacteren om een bezoek in te plannen met één van deze adviseurs.

Is het voor u écht niet mogelijk om een bezoek in te plannen, dan zullen wij er alles aan doen om een zo correct mogelijk offerte op te maken op basis van de gegevens, welke door u aangebracht worden. Probeer dus altijd heel specifiek te zijn in de gegevens welke u ons doorstuurt.

In geval van een online of telefonische offerte zal er bij acceptatie, altijd, een plaatsbezoek gebeuren alvorens SunToday de offerte zal bevestigen.

Hoe vraag ik een gratis offerte aan?

U kan een offerte aanvragen via deze pagina.

Service & garantie

Ik heb een klacht. Wie kan ik contacteren?

Klachten zijn er om op te lossen! Laat het niet na ons meteen te contacteren indien u een klacht heeft. Neem contact met ons op via deze pagina.

Hoe kan ik SunToday bereiken?

Afhankelijk van de fase waarin u zich bevind heeft u verschillende contactpunten zoals onderstaande beschreven:

 • Uw installatie is nog niet volledig afgewerkt?
  • Neem contact op met uw energie-adviseur, hij is de dossierbeheerder van uw installatie en kan al uw vragen beantwoorden. Zijn gegevens kan u steeds terugvinden op uw offerte.
 • Uw installatie is volledig afgewerkt en afgeleverd?
  • Neem contact op met onze Customer Service via deze pagina.

Zonnepanelen

Tips voor een beter rendement van uw zonnepanelen

Hier zijn enkele tips om uw rendement te verbeteren en optimaal gebruik te maken van uw zonne-energie:

 1. Gebruik elektrische apparaten overdag: Probeer zoveel mogelijk elektrische apparaten te gebruiken tijdens de piekuren van zonne-energieproductie. Denk aan het doen van de was, het draaien van de vaatwasser of het opladen van elektrische voertuigen.
 2. Programmeer uw apparaten: Maak gebruik van de programmeerbare functies van uw apparaten. Stel ze zo in dat ze op de momenten met maximale zonne-energie werken, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de gratis energie.
 3. Gebruik slimme energiemanagementsystemen: Overweeg de installatie van slimme energiemanagementsystemen. Deze systemen kunnen uw energieverbruik optimaliseren door apparaten aan en uit te schakelen op basis van de beschikbaarheid van zonne-energie.
 4. Monitor uw energieverbruik: Houd uw energieverbruik nauwlettend in de gaten met behulp van monitoringtools. Dit helpt u inzicht te krijgen in uw verbruikspatronen en helpt u bij het nemen van beslissingen om uw rendement te verbeteren.
 5. Sanitair water: Gebruikt u nog steeds gas om uw sanitair water te verwarmen? Schakel over naar een warmtepompboiler en gebruik de overschot van uw zonne-energie om uw warm water te verwarmen. Dit is namelijk 2 keer interessant. Allereerst omdat u dan minder gas zal verbruiken maar ook omdat de niet verbruikte energie van uw zonnepanelen meer zal opbrengen als deze te verkopen aan het net.

Moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

Het antwoord is volmondig JA!

Zonnepanelen hebben een gedeeltelijk zelfreinigende laag, echter zal niet alle vuil automatisch van je zonnepanelen verdwijnen (vb: Vogelpoep..).
Wanneer er vuil op je zonnepanelen achterblijft kan het licht niet perfect instralen waardoor je verlies zal creëren

Laat dus regelmatig, afhankelijk van de noodzaak, uw zonnepanelen reinigen. U kan dit ofwel via SunToday laten uitvoeren ofwel contact opnemen met een reinigingsdienst in uw eigen regio.

Tip: Reinig je zonnepanelen niet zelf. Dit dient te gebeuren met specifieke materialen zoals osmosewater & specifieke borstels. Ook voor de veiligheid kan u dit beter uitbesteden.